© Photo News

Belgische autojobs raken niet ingevuld

Vacatures voor functies in de automobielsector raken moeilijk ingevuld. Dat zegt technologiefederatie Agoria dinsdag. Bij de start van het autosalon in januari waren er 500 vacatures in de voertuigindustrie en daarvan is nog maar de helft ingevuld.

gjs

Agoria-CEO Marc Lambotte spreekt van een structureel probleem. Normaal worden vacatures na een maand voor arbeidersfuncties en na drie maanden voor managementfuncties ingevuld, maar voor technologiefuncties duurt het dubbel zo lang. Een aantal vacatures raakt zelfs niet ingevuld, luidt het.

Agoria geeft het voorbeeld van Punch Powertrain, dat automatische versnellingsbakken maakt in Sint-Truiden. Dat bedrijf had in januari 150 openstaande vacatures, waarvan er nu nog maar 80 zijn ingevuld. En intussen zoekt het bedrijf alweer 100 extra mensen. Ook AW Europe, dat hetzelfde doet in Eigenbrakel, zoekt nog 17 mensen.

Er zijn wel signalen van een ommekeer. Er is immers heel wat gedaan om technologiestudies te promoten, wat de inschrijvingen zowel in het Nederlandstalig als in het Franstalig hoger onderwijs heeft doen stijgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer