© bfs

Brandstichting bij chiro: lokalen volledig in de as gelegd, fakkels in de buurt gevonden

Een uitslaande brand heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de lokalen van de chiro in Kallo (Oost-Vlaanderen) nagenoeg volledig verwoest. Om iets voor middernacht werd de brand opgemerkt door een buurtbewoner. Al snel werd duidelijk dat het vuur waarschijnlijk aangestoken werd.

Cédric Maes

De brand aan de lokalen van Chiro Kallo was bijzonder hevig. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al naar buiten. Een getuige zag, iets voor de brand werd opgemerkt, twee jongeren wegvluchten. Op camerabeelden uit de buurt zijn ook duidelijk twee jongeren te zien die te voet aankomen en nadien in sneltempo weglopen.

In de buurt van het lokaal werden ook fakkels gevonden. “Die fakkels komen uit ons lokaal. Het zijn zelfgemaakte fakkels, die we elk jaar gebruiken bij onze optocht”, zegt Jos Vandemaele, bezieler van Chiro Kallo.

“Zeker aangestoken”

Dat de brand aangestoken werd, is volgens Vandemaele zeker. “Het is niet de eerste keer dat we met vandalisme of inbraak te maken hebben”, klinkt het. “Het zullen vermoedelijk weer jongeren uit de buurt zijn die zich verveelden.”

De chiro van Kallo is momenteel op bivak in Lokeren. De verslagenheid en verontwaardiging bij de leiding is groot.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer