Duizenden festivalgangers genieten van openingsfeest Pukkelpop

Pukkelpop is vanavond op start geschoten door Manoeuvers, de band van Sean Dhondt. Er stonden nog optredens van o.a. Admiral Freebee en een openingsfeest met vuurwerk op het programma voor de vele duizenden kampeerders die vandaag al arriveerden. Het was de hele dag erg druk op weg naar het festivalterrein.

Hoewel de grote kleppers pas vanaf morgen worden verwacht op het podium van Pukkelpop, kunnen mensen met een combi- of donderdagticket ook vandaag al terecht op de weide. Tijdens een openingsfeestje treden onder anderen Admiral Freebee, Magnus en School Is Cool aan.

Tienduizenden festivalgangers zijn al aangekomen in Kiewit. Door veiligheidsmaatregelen is de Kempische Steenweg - de weg tussen de camping en het terrein - sinds gisteravond afgesloten. Festivalgangers kunnen er dus ook niet worden afgezet.

Hoewel de organisatie benadrukt dat mensen beter het openbaar vervoer nemen om er te geraken, lieop ook dat niet altijd van een leien dakje. Op Twitter doken vanochtend al foto's op van overvolle treinen, sommigen reden ook met vertraging.

Extra treinen

"We zien dat er vanochtend al heel wat reizigers met de trein aankomen in het station van Kiewit", zei NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman vanochtend aan VRT Nieuws. "Het duurt wat langer eer iedereen van de trein is gestapt in Kiewit. Daardoor blijft de trein wat langer staan en zijn er op die treinen vertragingen van vijf tot tien minuten."

In totaal werden negentien extra treinen ingelegd. Drie daarvan zijn zogenoemde partytreinen die rijden vanuit Brussel en Leuven. De eerste van die reeks werd echter afgeschaft door technische problemen. "Vorig jaar waren er zo'n 26.000 festivalgangers die met de trein naar Pukkelpop kwamen. We hopen dat dit jaar te kunnen evenaren of zelfs te verbeteren."

Eens aangekomen in het station van Kiewit nemen de festivalgangers een pendelbus richting camping. En ook dat duurde soms lang, aangezien het verkeer in de buurt een tijdlang helemaal vastzat. Verschillende passagiers van De Lijn lieten weten dat ze een tot twee uur deden over het traject. 

Camping

Normaal zou de camping pas om 12 uur vanmiddag opengaan, maar door de massa mensen die vanochtend al aankwamen, werd beslist de deuren al om 10 uur te openen.

Meest gelezen