© IMAGEGLOBE

Jongen uit Puurs onder druk gezet om naaktvideo te sturen via Facebook

Een 12-jarige jongen uit Puurs is op Facebook benaderd door iemand die hem vroeg om een naaktvideo te maken en die door te sturen. De tiener ging niet in op de vraag en lichtte zijn ouders in. Zij waarschuwen nu om niet zomaar iedereen toe te voegen op Facebook.

tdk

Afgelopen zondag kreeg de 12-jarige jongeman via Facebook een vriendschapsverzoek van een ­zekere Kristina uit Brussel. Een bevallige jongedame die er op de foto vooraan in de twintig uitzag. “Omdat ik zag dat we enkele gemeenschappelijke vrienden hadden, heb ik het verzoek aanvaard”, vertelt de jongeman. “Al heel snel begon ze een chatgesprek met mij. Eerst vroeg ze of ik van seks hield en nadien kwam meteen de vraag of ik een naaktvideo kon doorsturen. Ze bleef maar aandringen.”

De jongen vertelde zijn ouders over het gesprek en die lichtten de politie in over de feiten. “Zulke mensen moeten worden gestopt. Wat als onze zoon een video had doorgestuurd? Misschien zou die dan wel op een website voor pedofielen zijn beland”, zeggen ouders Vincent en Tinneke.

De politie van de zone Klein-Brabant is ondertussen met een onderzoek begonnen, maar de dader is voorlopig nog niet gevat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER