Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Antwerpse rapper met miljoenen views op YouTube tekent platencontract bij Warner Bros

Rapper Soufiane Eddyani (18) uit de Antwerpse Stuivenbergwijk heeft woensdag een platencontract getekend bij het bekende label Warner Bros in Hilversum.

doro, atv

Op 1 juni 2016 lanceerde Soufiane Eddyani het nummer ‘Terug in de tijd’, zijn hiphopdebuut waarin hij aan zijn Marokkaanse moeder zijn spijt betuigt voor zijn stommiteiten als voormalige straatjongen. De videoclip van het nummer werd opgenomen in de Stuivenbergwijk en is op het YouTube-kanaal van Soufiane intussen al meer dan 7,4 miljoen keer bekeken.

Drie maanden later kwam ‘God vergeef me’ uit, een nummer waarin Soufiane probeert in het reine te komen met zijn fouten uit het verleden. De videoclip werd opgenomen in zijn vaderland Marokko en heeft op zijn YouTube-kanaal al 13 miljoen views.

Dief als broer

Met het meest recente nummer van Soufiane gaat het ook hard. ‘Een dief als broer’ staat sinds februari op zijn YouTube-kanaal en de in Thailand ingeblikte videoclip werd al ruim 12,5 miljoen keer bekeken. Ook de nieuwe vlogs (weblogs met videobeelden) op zijn YouTube-kanaal zijn een hit.

In Antwerpen kan Soufiane niet meer over straat lopen zonder voortdurend herkend en aangesproken te worden door enthousiaste fans. De steile klim van Soufiane is ook Warner Bros niet ontgaan. De Antwerpenaar gaat bij het platenlabel een album maken.

Binnenkort komt er ook een nieuwe single waarvoor Soufiane volgende week naar Spanje gaat om er een videoclip op te nemen. De plaat hopen ze rond zijn verjaardag eind oktober uit te brengen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER