Direct naar artikelinhoud
update

Bodybuilder pleegde mogelijk ook vierde moord

Bodybuilder pleegde mogelijk ook vierde moord
Beeld photo_news

De verdachte van de drievoudige moord in Moere is nog niet verhoord over zijn eventuele betrokkenheid bij een moord op een 39-jarige man in Sint-Amandsberg. De verdediging heeft zelfs geen weet van het Gentse dossier.

Dinsdagavond trok Alexander D. naar de woning van zijn ex-vriendin in de Alfons Vanheestraat in Moere, een deelgemeente van Gistel. Daar werden het 18-jarige meisje, haar grootmoeder en haar grootvader met messteken van het leven beroofd. De precieze omstandigheden van de steekpartij zijn nog niet bekend.

De man uit Varsenare kon ontkomen en bleef bijna een hele dag voortvluchtig. Uiteindelijk werd hij rond 19 uur ingerekend in een supermarkt in het centrum van Oostende.

Fotograaf

De verdachte werd gisteren de hele ochtend verhoord door de politie van de zone Kouter. In de namiddag werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, benadrukte achteraf dat D. enkel over de feiten in Gistel verhoord werd.

In Sint-Amandsberg bij Gent werd dinsdagochtend het levenloze lichaam van een 39-jarige man aangetroffen. Het ex-liefje van Alexander D. poseerde soms voor dat slachtoffer, waardoor Alexander D. mogelijk ook voor die feiten in aanmerking komt. De verdediging was niet op de hoogte van het Gentse dossier. "U hebt me er gisteren naar gevraagd en ik stel vast dat er een artikel in de krant staat. Ik kan daarover alleen maar zeggen dat we geen kennis hebben van dat dossier", aldus meester Amélie Van Belleghem.

Alexander D. verschijnt dinsdag voor de raadkamer in Brugge. Dan zal beslist worden over zijn verdere aanhouding voor de moorden in Moere. Voorlopig staat nog geen verhoor gepland in verband met de moord in Sint-Amandsberg.

Geen commentaar

De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen weigerde gisteren elke commentaar over een verband tussen de zaken en geeft ook vandaag geen informatie. "Ik heb met de onderzoeksrechter gebeld en ik dien de communicatie aan te houden. Het belang van het onderzoek laat op dit moment niet toe om details vrij te geven", zegt parketwoordvoerster Annelies Verstraete.

Het lichaam van amateurfotograaf Jeroen V. werd aangetroffen in een voortuin van een kasteel aan de Antwerpsevoetweg, een zijstraat van de Antwerpsesteenweg. Het Nieuwsblad meldde dat hij aan handen en voeten was vastgebonden. Hij zou gestorven zijn na een messteek in het hart, op dezelfde manier als de slachtoffers in Moere. Het parket bevestigt alleen dat er ernstige aanwijzingen zijn dat de man in verdachte omstandigheden om het leven kwam.