© EPA

Langste hangbrug ter wereld geopend in Zwitserland

Wandelaars zonder veel hoogtevrees kunnen sinds zaterdag in de omgeving van Zermatt een lange hangbrug in de Zwitserse Alpen oversteken.

mg

De brug is 494 meter lang en leidt de mensen op deels 85 meter hoogte over een afgrond. Ze is volgens de toeristische dienst van Zermatt de langste hangbrug ter wereld, en werd zaterdag feestelijk geopend.

In Reutte in Oostenrijks Tirol hangt een brug die 110 meter hoog is, maar ‘slechts’ 405 meter lang is. Het bedrijf Swissrope heeft een speciaal trillingssysteem ingebouwd, zodat de brug nauwelijks kan schommelen. De draagkabels wegen acht ton.

De nieuwe brug maakt een tweedaagse wandeltocht tussen Grächen en Zermatt in de schaduw van de Matterhorn (4.478 meter) mogelijk. Ze vervangt een vroegere versie, die in 2010 na enkele maanden uit veiligheidsoverwegingen moest worden gesloten. De brug was beschadigd geraakt door steenslag. Sindsdien moesten wandelaars 500 meter afdalen in het dal en aan de andere kant terug naar boven. De nieuwe brug is naar verluidt veel dieper verankerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer