Direct naar artikelinhoud
Moordzaak

Bodybuilder Alex D. bekent vier moorden

Bodybuilder Alex D. bekent vier moorden
Beeld photo_news

De 25-jarige bodybuilder Alex D. uit Gistel heeft bekend dat hij vier moorden heeft gepleegd. Dat heeft zijn advocate Amélie Van Belleghem aan de Brugse raadkamer gezegd. Vorige week vermoordde hij zijn ex-vriendin en haar grootouders in Moere. Hij bekende ook de moord op een 39-jarige fotograaf, die werd vorige week dinsdagochtend dood aangetroffen in Sint-Amandsberg.

Dinsdagavond 25 juli bracht Alexander D. zijn 18-jarige ex-liefje, haar grootmoeder en haar grootvader met messteken om het leven. Bij zijn eerste verhoor had de man uit Varsenare die feiten nog niet bekend. Zondag werd hij op zijn eigen verzoek opnieuw verhoord. "Hij heeft hierbij bevestigd dat hij de dader is van de feiten te Gistel", aldus zijn advocate Amélie Van Belleghem. D. geeft via zijn advocate aan dat hij die feiten bijzonder jammer vindt. "Hij wou dat alles anders was verlopen. Hij uit hieromtrent aldus zijn oprechte spijt."

Al snel bleek dat de verdachte ook in aanmerking kwam voor de moord op een 39-jarige man uit Sint-Amandsberg. Over dat Gentse onderzoek werd hij vorige week nog niet verhoord. "Hij heeft eveneens spontane verklaringen afgelegd betreffende de feiten te Sint-Amandsberg. Ook hier heeft hij bevestigd de dader te zijn." De verdediging bevestigde ook dat de moord op de amateurfotograaf gelinkt is aan de moorden in Moere. Zijn 18-jarige ex-vriendinnetje was immers het motief voor de moord op de 39-jarige man.

Op verdere vragen wenste meester Van Belleghem niet te antwoorden. De verdediging wil niet dat de familie van de slachtoffers via de media verneemt hoe de moorden zich precies hebben afgespeeld. "Men zal de verklaringen van cliënt kunnen lezen en deze toetsen met de resultaten van het onderzoek. Cliënt zal verder zijn volle medewerking verlenen aan het onderzoek zodat er voor iedereen snel duidelijkheid komt."

De Brugse raadkamer beslist morgen over de verdere aanhouding van de verdachte.