Vermiste vader Van Quickenborne levend teruggevonden in Oost-Vlaanderen

© *

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De vader van de Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) is woensdagmiddag levend en wel teruggevonden in Oost-Vlaanderen. Dat laten de politicus en het parket weten. Georges Van Quickenborne (71) verdween dinsdagmiddag met zijn fiets. Het was zijn zoon zelf die dinsdagavond via de sociale media bekendmaakte dat zijn vader Georges al uren spoorloos was.

stl, djr, tlb, mtm

"Echt goed nieuws. Mijn vader is terecht, levend en wel. Dank aan Alain Remue en zijn team, onze veiligheidsdiensten en u allemaal", zo liet Van Quickenborne woensdagmiddag weten via Twitter.

Volgens het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, werd Georges Van Quickenborne teruggevonden in Oost-Vlaanderen. Meer details worden er niet vrijgegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Georges Van Quickenborne werd dinsdag om 14.36 uur voor het laatst gezien in de Noordstraat in Kortrijk. De man werd op zijn elektrische fiets gefilmd door de bewakingscamera van museum Texture. Van Quickenborne droeg toen een opvallende grijze pet van het merk Quechua. Hij kon een verwarde indruk geven omdat hij lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Wellicht was hij niet verward toen hij op de fiets stapte, want hij lijkt gekleed voor een fietstocht.

Grote zoekactie

De politie verspreidde een opsporingsbericht en afgelopen nacht zochten duikers onder meer de Leie en de Gavers af. Woensdagochtend werden ook helikopters ingezet. Omdat de man met een elektrische fiets met een actieradius van zestig kilometer op pad was, was de luchtsteun noodzakelijk om een grote zoekzone te kunnen scannen. De grote zoekactie leverde resultaat, want de man werd woensdagmiddag levend en wel teruggevonden.

Van Quickenbornes vader is cardioloog. Uitgerekend dinsdag vierde Vincent Van Quickenborne zijn 44ste verjaardag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen