EUROPA LEAGUE. Cyriel Dessers knalt Utrecht naar de volgende ronde, ook Everton met Mirallas geplaatst, PSV uitgeschakeld

Cyriel Dessers heeft Utrecht met een doelpunt door de derde ronde van de Europa League geloodst. Donderdagavond speelde Utrecht 2-2 gelijk in Poznan, wat volstond voor de kwalificatie. PSV ligt eruit, het verloor opnieuw van het Kroatische Osjiek. Rode Duivel Kevin Mirallas mag met Everton ook naar de Play-offs, de laatste ronde voor de groepsfase.

drps

Utrecht moest nog vol aan de bak op verplaatsing bij Lech Poznan, want vorige week geraakte het in eigen huis niet niet verder dan 0-0. Utrecht begon goed, want na één minuut leidden ze al met 0-1. Na een half uur maakten de Polen echter gelijk. In de negentigste minuut scoorde Dessers de beslissende 1-2. De gelijkmaker in de laatste minuut veranderde daar niets aan.

De andere Nederlandse club in de Europa League, PSV, is uitgeschakeld. Net als in de heenwedstrijd verloor PSV met 1-0 van het nietige Osijek uit Kroatië. Een ware blamage voor PSV, dat zo voor het eerst in 43 jaar niet deelneemt aan een Europees hoofdtoernooi.

Everton won met 0-1 bij het Slovaakse Ruzomberok. Het jonge talent Calvert-Lewin verzekerde de kwalificatie, nadat Everton vorige week thuis ook al 1-0 won. Rode Duivel Kevin Mirallas mocht in de 87ste minuut invallen.

AC Milan kwalificeerde zich logisch voor de volgende ronde. Na de 0-1 vorige week in Craiova, won het ook de terugwedstrijd met 2-0.

© EPA

Bordeaux werd al vroeg op de avond verrassend uitgeschakeld door het Hongaarse Videoton. Na een 2-1 overwinning in Bordeaux won Videoton met 1-0.

Zenit leek zeker van kwalificatie na een 0-2 zege vorige week tegen het onbekende Bnei Yehuda. In de terugwedstrijd moest Zenit echter bibberen tot de laatste minuut, want Buzaglo maakte twintig minuten voor tijd 0-1. De Russen hielden uiteindelijk wel stand.

Het Duitse Freiburg ging er onverwacht uit tegen het kleine Sloveense Domzale. Na een 1-0 overwinning vorige week in Duitsland, verloor Freiburg met 2-0 bij Domzale.

Fenerbahçe was na de heenwedstrijd zo goed als zeker van kwalificatie, na een 1-2 zege bij Sturm Graz. Na een half uur scoorde Nabil Dirar, ex-Club Brugge, de 1-0. Graz maakte nog gelijk, maar verder raakte het niet meer.

Athletic Bilbao won de terugwedstrijd tegen Dinamo Boekarest met 3-0. Dat was voldoende na de 1-1 in Boekarest vorige week. Ook de Spanjaarden mogen dus naar de Play-offs voor de groepsfase.

© AFP

Uitslagen van de derde voorronde:

AEL Limassol - Austria Wien 1-2

FC Sion - Suduva Marijampole 1-1

Dinamo Minsk - Larnaca 1-1

KF Shkëndija - Trakai 3-0

Odds BK - Dinamo Zagreb 0-0

Qabala - Panathinaikos 1-2

Videoton - Bordeaux 1-0

Oleksandriya - Astra Giugiu 1-0

Apoloon Limassol - Aberdeen 2-0

Sparta Praag - Rode Ster Belgrado 0-1

Zenit - Yehuda 0-1

Lyngby BK - Krasnodar 1-3

Fenerbahçe - Sturm Graz 1-1

Skënderbeu - Mlada Boleslav 2-1 (4-2 penalty’s)

PAOK Saloniki - Olimpik Donetsk 2-0

Fola Esch - Östersunds FK 1-2

Maritimo - Botev Plovdid 2-0

NK Osijek - PSV 1-0

Atletic Club - Dinamo Boekarest 3-0

FC Midtjylland - Arka Gdynia 2-1

Lech Poznan - FC Utrecht 2-2

AC Milan -Craiova 2-0

Hajduk Split - Brøndby IF 2-0

Cashpoint SCR Altach - AA Gent 3-1

Ruzomberok - Everton 0-1

KV Oostende - Olympique Marseille 0-0

NK Domzale - SC Freiburg 2-0

Panionios Athene - Maccabi Tel Aviv 0-1

Braga - AIK 2-1

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer