© Shutterstock

Gruwelijk: man rijdt “per ongeluk” kilometers verder met hond aan zijn wagen

Een gruwelijk beeld maandagmiddag vlakbij de Belgische grens. Aan een stilstaande auto was een touw vastgemaakt, waaraan een levenloze hond lag. Het opgeknoopte dier was enkele kilometers ver gesleept tot bij het tankstation in Carignan, in het noorden van Frankrijk.

mrra

Een getuige kon een foto trekken van het schokkende tafereel en stuurde die meteen naar de politie. Tegen de Franse krant L’Union vertelt ze haar verhaal. “Het was half twee, toen ik de rode auto zag staan. Ik wist eerst niet goed wat het was, achter de wagen. Een zwarte massa, of zoiets. Ik schrok toen ik het besefte: dat is een hond”, vertelt Marie-Ange Sac-Degen.

Toen de auto opnieuw wou vertrekken, besloot de gechoqueerde vrouw hem te volgen. “De man van rond de veertig deed alsof er niets gebeurd was. Hij kwam even naar buiten om te kijken of de hond gestorven was. Hij pakte het dier op en legde het in zijn koffer, naast een jerrycan met benzine. Er stonden veel mensen op te kijken, maar niemand reageerde.” Het dier heeft het voorval niet overleefd.

Maar heel wat mensen belden wel naar de politie. Die kon de bestuurder uiteindelijk inrekenen, een paar uur later. De man zei dat het niet expres was, maar dat hij gewoon vergeten was dat hij zijn hond aan zijn wagen had vast gehangen. Als de politie kan bewijzen dat hij toch met opzet handelde, dan riskeert hij een celstraf van twee jaar en een boete tot 30.000 euro.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER