© AFP

Keniaan Kipruto gaat voor wereldrecord op 3.000m steeple tijdens Memorial Van Damme

Conseslus Kipruto, die dinsdag op het WK atletiek in Londen de gouden medaille veroverde op de 3.000 meter steeple, wil op de Memorial Van Damme het wereldrecord op de afstand scherper stellen. Dat heeft de 22-jarige Keniaan, die vorig jaar op de Spelen in Rio de olympische titel pakte, woensdag gezegd. De Memorial Van Damme vindt dit jaar op 1 september plaats in het Brusselse Koning Boudewijnstadion.

“Nu ik de olympische en wereldtitel op zak heb, denk ik dat ik me kan focussen op het wereldrecord”, vertelde Kipruto aan het nieuwsagentschap Reuters. “Ik zal op de Memorial Van Damme in Brussel mijn kans wagen. Ik meen dat mijn poging succesvol kan zijn, maar ik kan niets beloven.”

Op dit moment staat het wereldrecord op de 3.000 meter steeple op naam van Saif Saaeed Shaheen. De Qatarees met Keniaanse roots liep de afstand in 7:53.63. Toeval of niet, Saaeed Shaheen zette die tijd neer op de Memorial Van Damme, in september 2004.

Het persoonlijke record van Kipruto bedraagt 8:00.12, zijn beste seizoenstijd 8:04.63. Dinsdag had de Keniaan op het WK genoeg aan 8:14.12 om het goud te veroveren, voor de Marokkaan Soufiane El Bakkali (8:14.49) en de Amerikaan Evan Jager (8:15.53). Dat trio tekent op 1 september present in Brussel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer