© rr

Bodybuilder Alexander Dean nu ook aangehouden voor moord op fotograaf (39)

De verdachte van de drievoudige moord in Moere is donderdagnamiddag door de Brugse onderzoeksrechter ook aangehouden voor de moord op een 39-jarige man uit Sint-Amandsberg. Dat bevestigt zijn advocate Amélie Van Belleghem. Alexander Dean had die feiten al spontaan bekend, maar werd nu pas officieel in verdenking gesteld.

Op dinsdagavond 25 juli trok de 25-jarige man uit Varsenare naar de woning van zijn 18-jarige ex-liefje Maïlys in Moere. Daar bracht hij zijn ex-vriendinnetje en haar grootouders met messteken om het leven. Alexander Dean wist na de feiten te ontkomen en kon pas een dag later in een supermarkt in het centrum van Oostende bij toeval ingerekend worden.

Ondertussen was aan het licht gekomen dat de verdachte ook in aanmerking kwam voor de moord op een 39-jarige fotograaf. Die was op dinsdagochtend dood aangetroffen bij zijn woning in Sint-Amandsberg. Maïlys had meermaals voor de fotograaf geposeerd, wat Alexander Dean blijkbaar niet zinde.

Spontane verklaringen

De Brugse onderzoeksrechter heeft de verdachte op 27 juli al aangehouden voor de drie moorden in Gistel. Tijdens een herverhoor bekende hij enkele dagen later de feiten. Dean legde aan de Brugse speurders ook spontane verklaringen af over de moord in Sint-Amandsberg. De Gentse raadkamer besliste vrij snel na die bekentenissen om dat dossier naar Brugge over te hevelen.

Donderdagnamiddag werd Alexander Dean opnieuw voorgeleid bij de Brugse onderzoeksrechter. Hij is nu ook officieel in verdenking gesteld en aangehouden voor de moord op de 39-jarige Gentenaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer