Moord Dadizele: broer van mogelijke schutter van Elias (20) opgepakt

© gsd

Er is vrijdagavond ook een vijfde verdachte aangehouden voor de schietpartij in Dadizele, Moorslede, van afgelopen maandag. Het gaat om de broer van de vierde verdachte, die vrijdagmiddag aangehouden werd. Er zijn nu vijf twintigers aangehouden in het dossier. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper.

Naast de twee Antwerpenaren en de jongeman uit Dadizele zijn nu ook twee broers aangehouden. Zij wonen in Gent en in Menen.

Eerder op de dag raakte bekend dat speurders donderdag een van de broers, een 27-jarige man uit Gent, hadden opgepakt. “Dat gebeurde nadat er twee verklaringen zijn binnengekomen van twee andere betrokkenen in het dossier die hem aanwijzen als de schutter van maandag”, zegt zijn advocaat in een reactie aan VRT.

Volgens de advocaat viel zijn cliënt compleet uit de lucht. “Hij was niet op de plaats aanwezig en kent de andere betrokkenen niet. Hij zegt dat hij al tien jaar niet meer in Dadizele is geweest.” De advocaat en de verdachte hopen na de confrontatie met de anderen meer uitsluitsel te krijgen, klinkt het nog.

Andere verdachte woonde vlakbij

Manschappen van de speciale eenheden vielen woensdagochtend binnen in het kleine rijhuisje van Tobias D. De twintiger woont in wat buurtbewoners “het marginaalste straatje” van Dadizele noemen, op een boogscheut van waar de Antwerpse fitnesser Elias Keegan maandagavond op straat werd neergeschoten. “Drugs, alcohol, vechtpartijen ... Sinds de bejaarde mensen hier vervangen zijn door enkele werklozen, is het wel vaker ambras”, zegt een buurtbewoonster. “Het verrast me niet dat de politie iemand uit de buurt heeft opgepakt. Toch had ik niet verwacht dat ze Tobias zouden meenemen. Die jongen heeft een job in Bellewaerde. De politie moest wachten tot hij terug was van zijn werk voor ze hem in de boeien konden slaan.”

Tobias D., zoon van een godsdienstleerkracht, wordt ervan verdacht dat hij betrokken was bij de moord op Elias Keegan. Na drie dagen doorgedreven onderzoek wijst alles erop dat het slachtoffer en zijn Antwerpse fitnessvrienden Maxime K. (23) en Ilias S. (20) maandagavond 120 kilometer in hun Audi A5 naar het verre Dadizele aflegden om een grote lading drugs en wellicht ook spierversterkende middelen in te slaan.

Opgewacht

Net om de hoek bij Tobias D. zouden ze opgewacht zijn door vermoedelijk drie mannen. Het gerecht acht de kans groot dat Tobias D. een van hen was, of dat hij op zijn minst van de drugsdeal op de hoogte was. Al zou de twintiger dat zelf in zijn verklaringen ontkennen.

Over de omstandigheden van de feiten en de resultaten van verhoren en confrontaties, communiceert het parket voorlopig nog steeds niet. De vijf verdachten moeten dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen