© Tommy HUYGHEBAERT

© HBVL

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Moord Dadizele: Vijf arrestaties, iedereen ontkent

Het gerecht heeft vrijdag twee broers aangehouden die mee verdacht worden van de moord op Elias Keegan (20) in Dadizele. Steven V. uit Gent en Sven V. uit Menen ontkennen elke betrokkenheid. “Wij zaten gewoon allebei thuis.” Speurders hopen nu dat sporen op het teruggevonden wapen de dader zullen ontmaskeren.

Marc KLIFMAN / Tommy HUYGHEBAERT / Geoffrey SABBE / Dirk COOSEMANS

Ook de drie andere verdachten die eerder werden gearresteerd, houden hun onschuld vol. Mogelijk leiden sporen op het teruggevonden wapen naar de dader.

De moord in Dadizele is een ingewikkelde zaak geworden: maandagavond om 23.30 uur kreeg fitnesser Elias Keegan uit Antwerpen een kogel in de nek, in de Geluwestraat in Dadizele. Hij was met twee vrienden naar het West-Vlaamse dorp afgezakt om er drugs of anabolica te kopen.

Bende van Dadizele

Zijn twee Antwerpse vrienden, Maxime K. (23) en Ilias S. (20), zetten het op een lopen, maar gaven zich later aan bij de politie. Ze ontkenden ook maar iets te maken te hebben met de moord op hun vriend, maar werden wel aangehouden. De twee vrienden wezen als schuldigen naar ‘de bende van Dadizele’. waarmee ze de drugsdeal zouden beklinken. Die ‘bende’ zou bestaan uit ­Tobias D., Sven V en zijn broer Steven V. “Toen een discussie over de drugs en/of doping uit de hand liep, haalde iemand een wapen boven en vuurde, met de bekende fatale afloop”, verklaarden de beide Antwerpenaren.

Tobias D. (26), een attractiebediener in Bellewaerde die vlak bij de plaats van de schietpartij woont, werd donderdag aangehouden. Hij ontkent elke betrokkenheid, maar geeft wel toe dat er “af en toe wel eens een drugsdeal beklonken wordt bij hem thuis.” Nog donderdag arresteerden de speurders ook koekjesverpakker Steven V. (27) uit Gent en veiligheidsagent Sven V. (23) uit Menen, twee broers.

Steven V. ontkent. Hij heeft wel wapens thuis. Volgens de betrokkene gaat het om airsoftwapens waarmee niemand kan worden verwond.

“Onschuldig”

Volgens de advocaat van Steven V. is zijn cliënt onschuldig. “Eén van de twee Antwerpenaren beweert dat mijn cliënt erbij was. De andere ontkent dat. Tja. Mijn cliënt heeft een alibi, ik vermoed dat hij snel vrij zal komen.”

Sven V. wordt beschouwd als de hoofdverdachte. Speurders houden er rekening mee dat hij de schutter is. Zijn advocaat, Antoon Vandecasteele, weerspreekt dat. “Mijn cliënt ontkent elke betrokkenheid. Op het moment van de feiten zat hij thuis. Een vriend kan dat bevestigen.” Speurders vonden vrijdag ook het wapen van de moord terug, in een haag van de tuin van de dorpsarts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER