Somers als fietskoerier: “Vandaag ben ik echt aan het werken”

Mechels burgemeester Bart Somers en UNIZO-topman Karel Van Eetvelt waren zaterdagmorgen eventjes aan de slag als fietskoerier. Daarmee wilden ze handenvrij shoppen promoten. Mechelen is de eerste stad in Vlaanderen waar dat kan. Tegelijk is er ook een nieuwe app gelanceerd.

Sven Van Haezendonck

Sinds september vorig jaar kunnen shoppers bij deelnemende winkeliers en marktkramers hun boodschappen gewoon achterlaten. Een van de ECOkoeriers pikt ze dan op, en je kan ze zelfs thuis laten leveren. Een vijftigtal handelaars doen al mee.

“We halen tot 500 pakjes per maand op. Voor vijf euro brengen we de boodschappen in Mechelen en deelgemeenten aan huis. Of je aankopen hebt gedaan bij één of tien winkels maakt niet uit”, vertelt Inneke Vos, een van de oprichters van ECOkoeriers.

Nieuwe app gelanceerd

Na een eenmalige registratie kunnen klanten voortaan ook via de nieuwe app ‘handenvrij shoppen’ de winkel kiezen waar ze boodschappen willen laten ophalen. Het tijdstip van levering mogen ze zelf kiezen.

Binnenkort willen de ECOkoeriers hun dienstverlening uitbreiden naar randgemeenten zoals Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver en Zemst. “Met deelgemeente Hofstade als eerstvolgende uitbreiding”, zegt Vos.

UNIZO Mechelen steunt het project en haalde zaterdag voor een publiciteitsactie de nationale topman naar de Dijlestad. Karel Van Eetvelt ging zelfs even mee op pad als koerier. Hij is enthousiast. “Met fietskoeriers werken is niet alleen duurzaam, het brengt handelaars ook opnieuw dichter bij hun klanten in deze digitale samenleving en het is een goed voorbeeld van kernversterking”, stelt Van Eetvelt.

Ook Somers was even fietskoerier. “Vandaag ben ik echt aan het werken”, zegt hij met een lach.De promotie van Mechelen als winkelstad vindt hij erg belangrijk. “Met handenvrij shoppen, maar ook met de gratis randparking en de gratis shopping shuttle aan De Nekker op zaterdag”, geeft de burgemeester aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER