© Kioni Papadopoulos

Jonge rapper brengt tweede videoclip uit: “Het begon bij covers zingen met Singstar”

Na zijn eerste single Jongens worden Groot met bevriende rapper Chakir wil Karimo Fares (25) uit Merksem nu scoren met zijn nieuwe single Masker af. “Ik wil met mijn muziek jongeren overtuigen om op het rechte pad te blijven.”

rvre

Over geld of drugs zal je Karimo niet vlug horen zingen. “Ik hou niet van muziek die over die thema’s gaat, terwijl dat wel vaak het geval is tegenwoordig. Zeker in hiphop- en rapmuziek”, zegt de rapper die opgroeide in Merksem. “Daarom wil ik in al mijn nummers een positieve boodschap brengen.”

“Zo ook met mijn nieuwste single Masker af. In de videoclip vertel ik ook een duidelijk verhaal. Zo is er een gewelddadige overval te zien waar een paar jongens geld stelen. Ik laat zien dat ik met die buit niet meer binnen mag thuis. Daarmee wil ik tonen dat geld stelen of op een criminele manier verdienen geen optie is. De clip toont ook dat je mensen niet mag beoordelen op wat ze vroeger gedaan hebben. Zo kunnen ook mensen met een strafblad zich herpakken en een goed leven leiden”, aldus de rapper.

Normandië

De videoclip van Masker af werd voor een deel in Normandië en een deel in Merksem opgenomen aan het kasteel van het Bouckenborghpark. “Ik kom graag in het Bouckenborghpark en woon er ook vlakbij.”

De clip is in een paar dagen tijd bijna 20.000 keer bekeken op Youtube.

In het nummer horen we ook duidelijk een Nederlandse tongval bij Karimo. “Ik ben opgegroeid in Merksem, maar vroeger woonde ik ook vaak voor periodes van een paar maanden bij mijn zus in Nederland. Daar pikte ik een Nederlands accent op. In mijn nummer gebruik ik dat accent bewust. Daardoor hoop ik ook dat mijn muziek en mijn boodschap in Nederland worden opgepikt.”

Karimo schrijft al meer dan vijf jaar zijn eigen teksten, maar is nog maar zes maanden geleden gestart met muziek en eigen nummers maken. “Mijn liefde voor het zingen is begonnen door Singstar, een spelletje op de Playstation waarbij je kan meezingen met bestaande nummers. Dat vond ik altijd leuk om te doen, later ben ik dan meer en meer gaan oefenen op rappen en beats maken met verschillende programma's op de laptop.”

Nieuwe job

Naast muziek maken, is Karimo ondertussen ook druk bezig met het zoeken van een nieuwe job. “Ik ben momenteel aan het solliciteren. Het liefst wil ik van mijn muziek kunnen leven en met mijn teksten zoveel mogelijk jongeren overtuigen om het goede pad te kiezen. Maar dat kan nu nog niet. Ik ben op zoek naar een job in de sociale sector. Aan de slag gaan als animator of jeugdwerker zou ik fantastisch vinden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER