© Photo News

Leraren slaan alarm: zelfs radicalisering bij kleuters

In een school in Ronse slaan de leraren alarm omdat zelfs kleuters er al onder invloed lijken te staan van een extremistische stroming binnen de islam. Dat staat in een intern verslag dat Het Laatste Nieuws kon inkijken.

Scholen werken hard aan de strijd tegen radicalisering. Het ‘NetwerkIslamexperts’ opende sinds de start van het project in 2016 al 481 dossiers voor scholen die met vragen en problemen zaten. Maar het is de eerste keer dat er bij kinderen op zo’n jonge leeftijd al tekenen opduiken van beginnende radicalisering.

Het intern verslag van de kleuterschool in Ronse beschrijft problematisch gedrag van kinderen. Het gaat bijvoorbeeld om het citeren van Arabische verzen uit de Koran tijdens de speeltijd, op vrijdag niet naar school komen om godsdienstige redenen of het weigeren om een hand te geven. Maar in het verslag gaat het ook over “moordbedreigingen door een kind uitgesproken aan ‘ongelovigen’“ en “andere kinderen ‘varkens’ noemen en met de vinger aan de keel bewegingen maken”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER