© Inge Kinnet

Chokri tevreden na Pukkelpop 2016: “Festivalgangers hebben genoten”

Chokri Mahassine, de organisator van Pukkelpop, blikt tevreden terug op Pukkelpop 2016. “Alles is nagenoeg vlekkeloos verlopen. De sfeer was prima. De Pukkelpoppers hebben zichtbaar genoten van deze editie, en dan ben ik uiteraard ook tevreden.”

gjs

Na een gesmaakt optreden van Oscar and the Wolf doofden zondagnacht de lichten op het hoofdpodium van Pukkelpop. Een editie die het vooral moest hebben van de programmatie in de breedte. Behalve de falende Rihanna waren er weinig grote internationale vedetten op de affiche geplaatst. Toch was er in alle muziekgenres voldoende kwaliteit om alle liefhebbers te plezieren.

Op enkele kortstondige plensbuien na was het weer in Hasselt ideaal, en zorgde de zon voor een exotische sfeer. Een editie die ook zal bijblijven door de knappe uitbreiding en aankleding van het festivalterrein, waardoor er nog meer dan anders, ruimte was om alle optredens en andere attracties te bekijken. Een organisatie die stond als een huis, wat gezien de verhoogde veiligheidsmaatregelen, extra aandacht voor duurzaamheid en het verhoogd comfort voor de festivalgangers, geen evidentie was.

Chokri Mahassine was dan ook erg in zijn nopjes. Hij beleefde zelf het festival erg ontspannen en stelde vast dat alles onder controle was. “We mogen inderdaad spreken van een geweldige editie, op alle vlakken”, aldus de organisator tijdens het laatste optreden. “Het publiek was zichtbaar tevreden. Het doet veel deugd om alle bezoekers te zien genieten. Volgend jaar leggen we de lat opnieuw een stukje hoger.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER