Renovatie Boudewijnlaan gaat woensdagavond van start

Het Agentschap Wegen en Verkeer start woensdagavond met de renovatie van een gedeelte van de Boudewijnlaan (N702) in Diepenbeek. Hierbij wordt de toplaag van het wegdek vervangen. Om de hinder te beperken wordt er gewerkt tussen 21 en 6 uur.

dj

In een eerste fase wordt gewerkt in de richting van Genk, vanaf de oprit van de Havenlaan tot net voorbij de aansluiting van de Kempenstraat, over een afstand van één kilometer. Daar wordt in de nacht van 23 op 24 augustus de linkerrijstrook gerenoveerd en er worden in de middenberm twee doorsteken aangelegd om in de volgende fases het verkeer te geleiden. In de nacht van 24 op 25 augustus volgt dan de renovatie van de rechterrijstrook. Daarvoor gaat de op- en afrit richting Kempenstraat tijdelijk dicht en wordt er in een omleiding voorzien. Het verkeer richting Genk kan steeds over één rijstrook blijven rijden. Richting Hasselt is er geen hinder.

In een tweede fase wordt in de rijrichting Hasselt gewerkt van net voor de Kempenstraat tot aan de Ginderoverstraat, deze keer over een langere afstand van 2,5 kilometer. Vrijdagavond 25 augustus start de renovatie en kan het verkeer door gebruik te maken van de doorsteken in beide richtingen over één rijstrook blijven rijden. De op- en afritten van de Havenlaan richting Hasselt zullen tijdens deze werken afgesloten zijn. Voor de weggebruikers van en naar de Havenlaan wordt in een omleiding voorzien. Als de weersomstandigheden meezitten, zijn de werken ten laatste maandagochtend 28 augustus om 6 uur afgelopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer