© Archief Shutterstock

Deze Limburgse scholen krijgen voor 5 miljoen euro aan subsidies

Het gesubsidieerd onderwijs in Limburg heeft in mei en juni voor bijna 5 miljoen euro aan subsidies gekregen voor verbouwings- en renovatiewerken. De Vlaamse overheid wil daarmee de bestaande verouderde schoolgebouwen aanpakken. Elf scholen krijgen meer dan 100.000 euro.

fivr

Meer dan de helft van de naar schatting 20.000 Vlaamse schoolgebouwen is voor 1970 gebouwd. Een kwart dateert zelfs al van voor 1950. Afhankelijk van de aard en de kostprijs van de bouw- of renovatiewerken krijgen schoolprojecten in het gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs subsidies van het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION). Zo krijgt de Vrije Basisschool Tuinwijk in Hasselt krijgt iets meer dan 300.000 euro voor de aankoop en renovatie van een aanpalend kloostergebouw. In andere gevallen dient het geld voor bijvoorbeeld de renovatie van daken of sanitair.

“De vernieuwing en modernisering van de schoolgebouwen en infrastructuur in Vlaanderen zit op kruissnelheid, verduidelijkt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits de cijfers. “In een groot deel van alle gemeenten in Vlaanderen wordt schoolinfrastructuur vernieuwd in het kader van het Masterplan Scholenbouw. In mei en juni heeft AGION 35 miljoen euro aan reguliere subsidies toegekend voor schoolbouwprojecten in het gesubsidieerd onderwijs over heel Vlaanderen en Brussel, waarvan bijna 5 miljoen euro naar Limburgse scholen gaat.”

Deze Limburgse scholen hebben een subsidie ontvangen:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer