© REUTERS

Artuur Peters strandt op zes tienden van A-finale K1 1.000 meter op WK kajak sprint

Artuur Peters heeft zich donderdag op de eerste dag van het WK kajak sprint in het Tsjechische Racice net niet kunnen plaatsen voor de A-finale van de K1 1000m. De 20-jarige Neerpeltenaar moest zich in zijn halve finale bij de eerste twee peddelen of als derde finishen en dan wel sneller zijn dan de atleten die in de andere drie halve finaleraces ook derde werden. Uiteindelijk kwam Peters ruim zes tienden van een seconde tekort.

Peters lag aan de start van zijn halve finalerace naast de Tsjechische olympische vicekampioen Josef Dostal en de Hongaar Balint Kopasz, 10e in Rio de Janeiro. Voor Peters was het dus zaak om zo dicht mogelijk, het liefst zelfs tussen die twee toppers, te finishen.

De Zweed Martin Nathell vertrok als een pijl en kwam na een kwart race als eerste door. Peters volgde als derde in het zog van de Tsjech Dostal. Halfweg nam de olympische vicekampioen de leiding over. Kopasz volgde hem als zijn schaduw. Onze landgenoot zakte weg naar de vierde stek. Op 250m van het einde kwam de Neerpeltenaar als derde door, maar het duo Dostal-Kopasz sloeg zijn ultieme aanval af. Peters finishte als derde en zijn 3:34.850 bleek net iets meer dan zes tienden van eenn seconde trager dan de chrono van de Bulgaar Miroslav Kirchev, die in de eerste halve finale ook derde werd in 3:34.212.

Met zijn prestatie had Peters wel de derde halve finalerace gewonnen en in de vierde race zou hij tweede geworden zijn. Hij klokte uiteindelijk de zevende chrono, maar moet daarmee zaterdag toch aan de slag in de B-finale (plaatsen 10 tot 18).

# Belga context ## Related picture(s) [WK kajak sprint - RIO 2016 OLYMPICS KAYAK ...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer