© AFP

Braziliaanse politie neemt paspoorten van drie Ierse officials in beslag

De Braziliaanse politie heeft de paspoorten van drie officials van het Ierse Olympisch Comité (OCI) voor onderzoek meegenomen. Dat heeft het OCI zondag bekendgemaakt. Ook computers en mobiele telefoons zijn in beslag genomen.

Op de laatste dag van de Spelen viel de Braziliaanse politie zondag binnen in de verblijfplaats van de delegatie van het OCI in Rio, die zich buiten het olympisch dorp bevindt. De drie officials zullen dinsdag ondervraagd worden, maar niemand is gearresteerd.

De actie van de politie kadert in het onderzoek naar de illegale verkoop van tickets voor de Olympische Spelen. Afgelopen woensdag werd in het licht van deze affaire ook al de Ier Patrick Hickey, voorzitter van het Europees Olympisch Comité (EOC), in Rio opgepakt. De man, die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de illegale verkoop, verblijft op dit ogenblik in een Braziliaanse cel en moet dinsdag voor de eerste keer voor een rechter verschijnen. De Sloveen Janez Kocijancic zal hem tot de zaak volledig opgehelderd is vervangen aan het hoofd van het EOC.

Voor de openingsceremonie zouden er tickets tot 7.200 euro te koop aangeboden zijn, volgens de Braziliaanse politie. Het zou de bedoeling geweest zijn om de tickets te bezorgen in een hotel in Barra aan meerdere kopers, maar de politie zou dat verhinderd hebben. In totaal ging het om 2,8 miljoen euro aan tickets.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer