EK hockey (m) - Red Lions spelen net als vrouwelijke collega's voor Europese titel tegen Nederland

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Red Lions (FIH-5) nemen het zondag (16u00) voor de Europese titel op tegen Nederland (FIH-4). De Nederlandse hockeymannen hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de finale van het EK in Amstelveen. De titelverdediger was in zijn halve finale met 3-1 te sterk voor Engeland (FIH-7). De doelpunten van Oranje kwamen op naam van Mink van der Weerden (21.) en Mirco Pruijser (22. en 39.). Eerder op de avond plaatste België zich ten koste van Duitsland (FIH-3) na shoot-outs. De finale tussen de troepen van bondscoach Shane McLeod en Nederland is een heruitgave van de tweede wedstrijd in groep A. De Red Lions veegden toen met 5-0 de vloer aan met Oranje.

Nederland gaat zondag in zijn twaalfde Europese finale voor de vijfde Europese titel. België, dat voor de tweede keer de eindstrijd heeft gehaald, won nog nooit EK-goud.

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen zal de Europese titel verdeeld worden na een Derby der Lage Landen. De Red Panthers werken hun finale zaterdagavond (20u00) af, zondagnamiddag (16u00) is het de beurt aan de hockeymannen.

.

bron: Belga