© PABR

Rode Kruis Bree dringend op zoek naar bloedgevers

Omdat er momenteel een groot tekort is aan bloed, doet voorzitter Erik Drijkoningen van het Rode Kruis, afdeling Bree, een oproep aan zowel nieuwe als reeds geregistreerde bloedgevers om aanstaande maandag een bloeddonatie te komen doen.

patrick.brebels

Op regelmatige tijdstippen organiseert de Breese afdeling van het Rode Kruis een bloedinzameling. Voorzitter Erik Drijkoningen: "Vroeger hadden we een eigen lokaal op 't Stift, maar tegenwoordig organiseren we de inzamelingen in de lokalen van het Sint-Augustinusinstituut in de Sint-Jacobstraat. Omdat het momenteel vakantie is, hebben we traditioneel een tekort aan bloed. Daarom doen we nu een oproep aan zo veel mogelijk mensen om op maandag 28 augustus langs te komen om bloed te geven.” Vrijwilliger Jos Waelbers is verantwoordelijk voor de organisatie van deze inzamelingen. "De meeste donoren zijn habitués, maar we kunnen altijd nieuwe bloedgevers gebruiken", aldus Jos. "Zeker nu er een groot tekort is aan bloed. De nood aan bloed wordt trouwens ook doorheen het jaar steeds groter en je weet: bloed geven, doet leven!"

Bloedinzameling op maandag 28 augustus van 18 tot 20.30 uur in de lokalen van Sint-Augustinus (Sint-Jacobstraat 12). Info: 089/47.16.07.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer