Buren horen ’s nachts wel iets maar dit spoor van vernieling had niemand verwacht

© rdb

Vandalen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een spoor van vernieling getrokken doorheen Grimbergen. Een brievenbus moest er aan geloven en overal werd graffiti op gevels, rolluiken en zelfs wagens gespoten. Er is geen spoor van de daders.

Robin De Becker en Joris Herpol

Heel wat bewoners stonden zaterdagochtend op en moesten zich eens goed de ogen uitwrijven. Hun gevels, rolluiken of wagens werden 's nachts besmeurd met een goudkleurige graffiti. Bij de ene nietszeggende symbolen, bij de andere al iets obscenere tekeningen. Het is moeilijk uit te maken waar de vandalen precies hun tocht begonnen, maar de Veldkantstraat werd helemaal getroffen.

Ook bij Kelly en Daniel, die er momenteel een huis huren tot de eigenaars terugkeren uit vakantie. “Dit durven we hen nu echt nog niet vertellen. Het zou hun vakantie vergallen”, zegt het koppel. Zelf hoorden ze 's nachts wel tumult, maar ze schonken er niet echt aandacht aan. “De hond was aan het blaffen en dat is eigenlijk niet van zijn gewoonte. Ik hoorde jongensstemmen op straat, maar ik kon me niet inbeelden dat ze een grote penis op de gevel aan het spuiten waren.”

Klacht ingediend

Ook wat verderop in de Veldkantstraat werden de achterruiten van wagens besmeurd en rolluiken beklad en ook de brievenbus van Carla moest er aan geloven. Die had ze eigenlijk net aan een collega beloofd. Ook zij hoorde 's nachts geluid, maar besloot om te blijven liggen. “Jammer genoeg heb ik dus geen idee van de daders, maar ik heb alleszins klacht ingediend. Dat deed ik op aanraden van alle buren. Hoe meer klachten, hoe beter.”

© rdb

Verfbus gevonden

Ook het centrum van Grimbergen bleef niet gespaard. Zo was het aan de Lagesteenweg ook prijs. Frituur Fijne Frietjes werd ook beklad. Daar werd een voetballeuze voor RSC Anderlecht op het rolluik gespoten. Uitbater Qiu kan er alleszins niet mee lachen. “Dit kost de vandalen geld aan verf, maar ook aan ons veel geld voor schoonmaakkosten. Aan de sporthal vonden we nog een lege verfbus. Aanvankelijk dacht ik dat het misschien racistisch bedoeld was tegen mezelf, tot ik hoorde dat de hele buurt er mee te maken had gekregen. Ze moeten echt nog laat gepasseerd zijn aangezien ik tot vier uur zaterdagochtend heb zitten schoonmaken. Ze zouden hier beter een bewakingscamera aan het plein hangen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen