© rr

thumbnail: null
thumbnail: null

Gepantserde mutsen voor Antwerpse politie

De Antwerpse politie gaat beschermende mutsen en petten aanschaffen voor haar agenten in burger. De nieuwe hoofddeksels moeten de politiemensen beschermen tegen projectielen.

vdaa, jcd

De mutsen en petten die de Antwerpse politie aankoopt, lijken totaal niet op de klassieke kepie. “Het gaat dan ook om hoofddeksels die zullen worden gebruikt door onze mensen die in burger werken”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. De mutsen en petten moeten die agenten zo veel mogelijk bescherming bieden tijdens het uitvoeren van hun opdracht.

Nu beschikken de leden van het geweldsbeheersingsteam bijvoorbeeld niet over enige bescherming, terwijl ze toch steeds vaker te maken krijgen met risico- operaties zoals voetbalwedstrijden en betogingen. “De onderhandelaars moeten een basisbescherming krijgen”, zo staat er in de collegebeslissing van het Antwerpse stadsbestuur.

De beschermende mutsen en petten die de lokale politie heeft gekozen, bieden niet dezelfde bescherming als een echte helm, maar ze beperken de impact van een projectiel wel in grote mate. “Ze hebben soepele beschermingslagen die de energie van de impact opvangen”, zo luidt het op de website van RibCap, het bedrijf dat de hoofddeksels aan de Antwerpse politie mag leveren. “Het grote voordeel is dat de mutsen en petten plooibaar blijven en opgeborgen kunnen worden.”

De eerste vijftig mutsen en vijftig petten kunnen dit jaar al in gebruik genomen worden. De komende jaren gaat het telkens om honderd extra mutsen en honderd extra petten die erbij komen. In totaal gaat het om een order van zevenhonderd stuks.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer