Bodybuilder die ex-lief, haar grootouders en fotograaf vermoordde blijft in cel

Alexander Dean, de bodybuilder die verdacht wordt van viervoudige moord, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer van Brugge bevestigd. De man werkt volgens de speurders goed mee aan het onderzoek.

aft, tg

Advocate Amélie Van Belleghem heeft bijkomend onderzoek gevraagd aan de raadkamer. Bodybuilder Alexander Dean (24) bekende intussen de moorden op zijn ex-liefje Mailys Descamps (18), haar grootouders en de bevriende fotograaf Jeroen Verstraete.

De 18-jarige Mailys Descamps en haar beide grootouders Gerrit “Gery” Cappon en Marie-José Vanleene werden eind juli doodgestoken in een rustige woonwijk in Moere bij Gistel. Twintig uur later werd de 24-jarige bodybuilder Alexander Dean, de ex van Mailys, opgepakt als verdachte voor de moorden.

Dean kon het niet verkroppen dat Mailys enkele weken geleden definitief met hem gebroken had. De jonge verkoopster was “de liefde van zijn leven”. “My wife” noemt hij haar voortdurend in zijn afscheids­videoboodschap, waarin hij toegeeft dat het enige wat hij wilde, “haar terugkrijgen”.

De speurders linkten de dader ook aan een vierde moord: hij vermoordde ook fotograaf Jeroen Verstraete (39) in Sint-Amandsberg. Verstraete was al langer bevriend met Mailys en had haar al vaker gefotografeerd. Verstraete wist van de problemen van Mailys en probeerde haar te beschermen. Maar Dean dacht blijkbaar dat hij een oogje had op zijn vriendin. Daarom moest hij als eerste sterven. De dossiers van de moord op de fotograaf (Gent) en dat van de drievoudige moord in Moere (Brugge), zijn intussen samengevoegd.

Er is intussen ook een collega van gerechtspsychiaters aangesteld om de geestestoestand van de verdachte te onderzoeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen