Marleen Temmerman kandidaat voor topfunctie bij de VN

© katrijn van giel

De Belgische gynaecologe en ex-politica Marleen Temmerman is kandidaat om aan het hoofd te komen van het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA). Het fonds zet zich in voor het promoten van het recht van iedere man, vrouw en kind op een gezond leven met gelijke kansen.

Dat fonds is op zoek naar een vervanger voor de Nigeriaanse Babatunde Osotimehin, de Executive Director van het UNFPA die in juni is overleden. Allicht zal VN-secretaris-generaal Antonio Guterres volgende week woensdag een opvolger kiezen uit een 30-tal ingediende kandidaturen. Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld) steunt de kandidatuur van Temmerman.

Temmerman, die momenteel in haar tweede thuisland Kenia werkt voor de ontwikkelingsorganisatie Aga Khan Development Network, kan steunen op een jarenlange en brede ervaring op het vlak van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten.

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld), die als minister zelf zwaar inzet op het thema van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten, staat helemaal achter de kandidatuur van Temmerman. “Het staat buiten kijf dat ze een enorm sterk CV heeft en dat ze een sterke kandidatuur heeft.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen