© rr

OVERZICHT. Bekijk hier de laatste Antwerpse transfers

Vannacht om klokslag middernacht sluit de transfermarkt. 31 augustus werd de voorbije jaren de mees stresserende dag van het seizoen en dat zal vandaag niet anders zijn. Volg het hier de Antwerpse transfers op de voet.

gegy, redactie

© rr

ANTWERP

Roberto Núñez heeft voor één jaar bij Antwerp getekend. De 21-jarige Spanjaard speelde vanaf zijn 10de tot deze zomer voor de Spaanse topclub Atlético Madrid, maar was toe aan een nieuw avontuur. De rechtsvoetige centrumaanvaller kwam eerder uit voor alle jeugdteams van Atlético en van de Spaanse nationale ploeg. In de UEFA Youth League maakte hij eerder 15 goals in 19 wedstrijden. Hij tekent nu op Antwerp een contract van één jaar met optie.

“Vandaag vertrekt Fabien Camus uit Deurne-Noord”, meldt Antwerp. De Franse Tunesiër kwam in de zomer van 2016 aan op de Bosuil, waar hij vorig seizoen enkele vlagen van zijn talent liet zien. Dit seizoen leek Camus niet op veel speelgelegenheid te kunnen rekenen, en was een vertrek de beste optie voor alle partijen. Daarom werd zijn contract in onderling overleg verbroken.

© Twitter

Sambou Yatabaré (28) komt dan toch naar Antwerp. De Malinese middenvelder zat bij Werder Bremen in de B-kern en mocht vertrekken. In juli was Yatabaré al eens met zijn vertegenwoordigers op de Bosuil, maar toen ging de transfer niet door. Nu dus wel. Yatabaré na Bolat, Van Damme, Arslanagic en Jaadi al de vijfde ex-speler van de Rouches bij de Great Old. Met Sambou Yatabaré komt daar dus nog een zesde ex-Rouche bij.

Réginal Goreux gaat niet naar Antwerp. Het persoonlijk akkoord waarvan eerder sprake was voorbarig. Hij onderhandelde wel met Antwerp, maar trok er de stekker uit.

Aurélio Buta heeft voor Antwerp gekozen. De 20-jarige rechtsachter van Benfica stond zoals gemeld ook in de belangstelling van het Poolse Lechia Gdansk, maar reisde vandaag af naar België om een contract bij Antwerp te tekenen.

William Owusu blijft bij Antwerp. Hij kon naar 1B, maar omdat de nieuwe spitsen Touré en Ardaiz nog niet wedstrijdfit zijn, moet Owusu blijven.

Sint-Truiden wou Mamoutou N’Diaye nog weghalen bij Antwerp, maar dat is niet gelukt. Hij blijft bij de Great Old. De middenvelder zit momenteel in Mali voor interlandverplichtingen.

© rr

Tuur Dierckx, die al een tijdje niet meer mocht meetrainen met de A-kern van Antwerp, trekt zoals verwacht naar Waasland-Beveren. De flankaanvaller heeft via de sociale media afscheid genomen van de Antwerp-fans, maar geeft de club daarbij ook een veeg uit de pan.

Isaac Koné heeft de stage van Antwerp verlaten en trekt naar Cercle Brugge. Koné kwam vorig jaar in november transfervrij over. Hij was belangrijk in de titel toen hij na nieuwjaar een centraal verdedigingsduo vormde met Duplus. Nu zag het er naar uit dat Koné - die eigenlijk een verdedigende middenvelder is - niet veel speelminuten meer zou krijgen.

De transfer van Maxime Biset naar Westerlo is rond. Biset zit al een tijdje in de B-kern bij Antwerp en mag beschikken op de Bosuil. In principe is met de transfer van Biset het huiswerk van Westerlo af.

INTERVIEW. Uruguayaans supertalent Joaquin Ardaiz: “Uiteraard wil ik ooit naar een grote club, maar nu wil ik spelen”

KV MECHELEN

Ivan Tomecak is de nieuwe rechtsachter van KV Mechelen. De Kroaat komt over van het Saudische Al-Nasr Riyadh, waar hij afgelopen seizoen drie doelpunten scoorde en vijf assists gaf.

De 27-jarige - die ook op links uit de voeten kan - kwam in eigen land uit voor Dinamo Zagreb en HNK Rijeka en vertrok nadien naar Dnipro in Oekraïne. Hij landde vandaag in België, legde vervolgens met succes zijn medische tests af, en tekende daarna een contract voor twee seizoenen bij Malinwa.

Laurens Paulussen zit op een zijspoor bij KV Mechelen en testte bij de Nederlandse eersteklasser Roda JC. Een vertrek naar Kerkrade is mogelijk.

LIERSE

Mike Vanhamel maakt de overstap naar KV Oostende. Is daarmee de transfercarrousel ingezet?

© BELGA

Lierse zou in zijn zoektocht naar een nieuwe keeper dan uitkomen bij Ludovic Butelle. Die Fransman is niet langer gewenst bij Club Brugge, werd eerder al aangeboden bij Olympiakos én bij KV Oostende, maar zou dan aan de slag kunnen op het Lisp.

WESTERLO

De transfer van Maxime Biset naar Westerlo is rond. Biset zit al een tijdje in de B-kern bij Antwerp en mag beschikken op de Bosuil. In principe is met de transfer van Biset het huiswerk van Westerlo af.

In Westerlo moet Biset de Kemphanen meer leiderschap bijbrengen. “Ik ben altijd een speler geweest die met een bepaalde ziel en ambitie mijn rol in de kleedkamer heeft gespeeld. In de moeilijkste momenten moet je jezelf pijn kunnen doen. Dat is iets dat ik deze ploeg zeker kan bijbrengen.”

WAASLAND-BEVEREN

Waasland-Beveren heeft een nieuwe spits beet. Nadat Anderlecht de definitieve overgang van Isaac-Kiese Thelin van Bordeaux afrondde, werd ook de uitleenbeurt voor één seizoen van de Zweed naar Waasland-Beveren beklonken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Waasland-Beveren leent flankspeler Alessandro Cerigioni voor één seizoen (zonder aankoopoptie) uit aan tweedeklasser Roeselare.

Voor Tuur Dierckx lag er een contract van 3 jaar klaar bij Waasland-Beveren en daar ging de Antwerpenaar ook op in. Hij zat bij Antwerp in de B-kern en mocht vertrekken.

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL