Direct naar artikelinhoud
Oost-Vlaanderen

Geert Versnick (Open Vld) zaait twijfel omtrent ontslag

Geert Versnick.Beeld Photo News

Het is niet duidelijk of Open Vld'er Geert Versnick ontslag neemt als gedeputeerde bij de provincie Oost-Vlaanderen. De politicus had dat ontslag nochtans aangekondigd in juli. Hij stelde toen dat zijn integriteit onterecht in twijfel getrokken werd. Versnick was in opspraak gekomen om hotelrekeningen en vliegtickets die hij indiende als onkosten bij de provincie, in de marge van werkreizen die hij naar Vietnam maakte.

Toen hem vandaag tijdens de zitting van de provincieraad de vraag werd gesteld, ontweek Versnick de vraag. Hij wees erop dat hij zich vandaag alleen verdedigde tegen de aantijgingen door Groen. 

In zijn verklaring vertelde Versnick voorts dat de deputatie hem vrijspreekt voor zijn overnachtingen in Thailand, een tussenstop tijdens zijn reizen naar Vietnam, op kosten van de provincie. 

In een reactie aan Het Laatste Nieuws zegt de politicus dat "de verdere afhandeling zal verlopen in overleg met mijn partijgenoten". Meer uitleg wil hij niet kwijt. 

Officieel heeft de Gentse liberaal zijn ontslag nog niet ingediend. dat bevestigt de eerste gedeputeerde van de provincie Alexander Vercamer (CD&V). "Hij heeft het mij wel gemeld op 10 juli. Maar er is nog geen officieel verslag."

Ook Open Vld-fractieleider Luc Maes houdt de lippen voorlopig op elkaar.