© rob tv

Scoutstop woest na ongeval met tien leden in één auto

Scouts en Gidsen Vlaanderen roept alle 11.000 scoutsleiders in Vlaanderen op om zich verantwoordelijk te gedragen en de verkeersregels altijd en overal te respecteren. Gisteren raakte een leider van de scouts van Gooreind (Wuustwezel) met zijn auto van de baan, terwijl hij maar liefst negen passagiers aan boord had.

wba, hsz

De scouts van Gooreind zijn sinds afgelopen weekend op kamp in het Vlaams-Brabantse Sint-Joris-Weert. Gisteren zouden de givers, jongeren van 14 en 15 jaar, op dropping worden gestuurd. Daarvoor zouden ze met de wagen op een bepaalde locatie worden afgezet.

Een 21-jarige scoutsleider had in zijn Renault Kangoo, met vier passagiersplaatsen met gordel, maar liefst negen inzittenden aan boord. Naast de medepassagier vooraan zaten er vier scouts op de achterbank en nog eens vier in de laadruimte. Maar in Korbeek-Lo ging het mis. De wagen slipte van de baan en botste tegen een verlichtingspaal. Eén inzittende liep een lichte hersenschudding op, de anderen – die geblinddoekt in de wagen zaten – kwamen er met de schrik vanaf.

De nationale scoutstop is niet te spreken over de actie van de Gooreinde scoutsleiding. “We betreuren dit sterk, het is op geen enkele manier goed te praten. Op de wegcode mag je geen enkele uitzondering maken, wat de omstandigheden ook zijn. Dat hebben we al onze leiders twee weken geleden voor de start van de kampen al laten weten, en we zullen nu opnieuw een oproep lanceren. Dit moet een nieuwe wake-upcall zijn”, zegt Jan Van Reusel van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER