© BELGA

Zilver voor jarige Sandrine Tas op WK skeeleren

Sandrine Tas heeft haar 22e verjaardag tijdens het WK skeeleren luister bijgezet met een zilveren medaille. Tas eindigde donderdag als tweede in de afvallingskoers op de weg over 20 kilometer, op de marathon na het langste onderdeel.

In een eindsprint met vertrouwde gezichten moest de inline skater uit Oostende alleen de Colombiaanse Fabriana Arias laten voorgaan. Tas smaakte het genoegen de Italiaanse Francesca Lollobrigida achter zich te houden.

Zes weken geleden was het Arias die Tas tijdens de Wereldspelen in de Poolse stad Wroclaw verschillende keren van de eerste plaats afhield. In de Chinese metropool Nanjing was Arias dit keer na ruim een half uur koersen krap twee tienden van een seconde sneller.

Tas heeft nu al vier WK-medailles op zak, nadat ze eerder drie keer brons veroverde. Het zilver van Tas was op de eerste dag van het wegprogramma de enige medaille voor de Belgische skeeleraars. Indra Médard, exponent van de talentvolle junioren die op de piste de wereldtitel in de aflossing behaalden, eindigde als zesde in de puntenkoers over 10 kilometer. Op de 100 meter, een betrekkelijk nieuw onderdeel, kwamen de Belgen niet verder dan de kwartfinales. Stien Vanhoutte en Anke Vos werden als derde en laatste in hun race uitgeschakeld, net als junior Tibo Vanhove.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer