Voor nog geen 40.000 euro rijdt u in de gepantserde Mercedes van de ambassadeur van Saoedi-Arabië rond

© Iris Auto Center

Een geblindeerde en gepantserde Mercedes S500 voor nog geen 40.000 euro. Een koopje. Op voorwaarde dat u hem niet te veel als stadswagen gebruikt. Want daar verbruikt de oude limousine zo maar eventjes 22 liter per 100 kilometer.

tg

Op AutoScout24 valt hij op tussen alle andere tweedehandswagens. Niet wat prijs betreft want voor maar 39.990 euro rijdt u in de wagen van een echte ambassadeur. Die van Saoedi-Arabië nog wel. En ook al dateert hij van bouwjaar 1999, aan luxe is er zeker geen gebrek. De Mercedes S500 heeft alle moderne snufjes die nieuwe wagens vandaag ook hebben. Van automatische airco tot ABS en Cruise Control. Behalve een gps, omdat die toen nog niet werd ingebouwd.

Bovendien is de wagen volledig gepantserd, ruiten inbegrepen en is hij uitgerust met een bomdetector. Dat maakt wel dat hij leeg meer dan twee ton weegt. Nieuw zou hij nu zo’n 500.000 euro kosten, zoals hij er staat, beweert de verkoper.

“Op de natuurlijke slijtage na, is de wagen in perfecte staat”, zegt de verkoper van Iris Auto Center in Brussel die de wagen op de kop kon tikken en hen nu verkoopt (02 - 247 88 88)

Toch zijn er een paar zaken die de koper best vooraf weet. De wagen rijdt op benzine. Veel benzine... Hij verbruikt op de snelweg ongeveer 11,5 liter per 100 kilometer. In de stad is dat zo maar eventjes 22 liter. Goed nieuws is dat hij ondanks zijn leeftijd een Euro2-motor heeft zodat je er wel mee in de Lage Emissiezone kan rijden in Antwerpen.

De blauwe zwaailichten die onderaan de voorbumper gemonteerd zijn, moet u wel verwijderen. “Zelfs al werken ze niet meer, het is verboden om er als particulier mee rond te rijden”, zo luidt het bij de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen