© AP

Poetin: “Rusland zal eigen Paralympische Spelen organiseren”

De Russische president vladimir Poetin is niet opgezet met de beslissing om de Russische atleten uit te sluiten van de Paralympische Spelen. Dat is “wars van elke rechtvaardigheid, moraal en menselijkheid”, aldus Poetin toen hij in het Kremlin in Moskou de Russische medaillewinnaars van de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro ontving.

“Ik beklaag zij die deze beslissing hebben genomen want ze begrijpen niet dat het voor hen een echte vernedering is”, voegde hij eraan toe. Het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft dinsdag het beroep van de Russische atleten verworpen. De Paralympische Spelen vinden plaats van 7 tot en met 18 september in Rio.

“Een overtuigend en onverwoestbaar argument in ons voordeel is de schitterende prestatie van onze sporters in Rio, van wie de eerlijkheid buiten kijf staat”, aldus nog de Russische president. Hij beloofde een competitie te zullen organiseren, opdat de Russische paralympiërs hun “competenties kunnen tonen”, en “waar de beloningen en prijzen voor de winnaars dezelfde als bij de Paralympische Spelen zullen zijn”.

De Russische minister van Sport Vitali Moetko, die aanwezig was op de ceremonie in het Kremlin, kondigde dan weer aan dat het Russische Paralympische Comité van plan is de uitsluiting bij het gerechtshof van Genève aan te vechten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer