Direct naar artikelinhoud
Verkeersongeval

Scoutsleider knalt met negen kinderen in de wagen tegen elektriciteitspaal

Archiefbeeld.

Een 21-jarige Scoutsleider uit Wuustwezel is gisterochtend tegen een elektriciteitspaal geknald in Korbeek-Dijle, nadat hij de controle over het stuur verloor. In de wagen zaten op dat moment maar liefst negen andere mensen, waaronder enkele geblinddoekte scoutsleden die op weg waren naar een dropping. Ongehoord, zo klinkt het.

Op het moment van het ongeluk waren de scouten onderweg van hun kampplaats aan De Kluis in Sint-Joris-Weert naar Herent voor een dropping. Omwille van die dropping waren verschillende inzittenden (van 14 en 15 jaar) dan ook geblinddoekt. De wagen van de scoutsleider is perte totale, maar de negen inzittenden kwamen er grotendeels met de schrik vanaf. De kinderen werden wel naar het ziekenhuis gebracht, twee van hen hadden effectief verzorging nodig.

Bij politie én publieke opinie klinkt inmiddels kritiek op het ongeval door: met vier inzittenden op de achterbank en ook enkelen in de koffer nam de bestuurder een onverantwoord risico, iets dat voor een scoutsleider absoluut ongehoord is. "Een scoutsleider moet te allen tijde de veiligheid van de kinderen garanderen", zo klinkt het bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. "Verkeersregels zijn voor ons heilig, een extra kind op de achterbank zetten kan absoluut niet", zegt de organisatie aan Het Laatste Nieuws. Geblinddoekt in de wagen zitten, vindt men daar evenmin een goed idee.

Volgens het politierapport had de bestuurder wel niet gedronken en reed hij ook niet te snel. Buurtbewoners laten bovendien weten dat de plaats waar het ongeval gebeurde een gevaarlijk punt is. "Het is zeker niet de eerste keer dat er iemand tegen die elektriciteitspaal rijdt", zegt een bewoner aan Het Laatste Nieuws.