© ycs

Mensen zonder papieren verzetten zich tegen ontruimingsbevel

La Voix des Sans-Papiers, het collectief van mensen zonder papieren die het Hotel Astrid sinds 13 september bezetten, verzet zich tegen het ontruimingsbevel. Een deurwaarder maakte dinsdagochtend het ontruimingsbevel over aan de sans-papiers in het hotel. De sans-papiers moeten het pand in het centrum van Brussel ten laatste op maandag 25 september verlaten.

Het collectief kondigde donderdagavond aan dat het de intentie heeft om zich te verzetten tegen de ontruiming. Volgens hen is niet de rechtbank van eerste aanleg bevoegd in deze zaak, maar wel de vrederechter.

De vorige eigenaar, Shoprent, baatte het hotel uit tot 29 april 2016. De nieuwe eigenaar Borealis Hotel Group diende midden juli 2016 een bouwaanvraag in om het hotel te moderniseren. Die voorziet in honderd kamers en zes appartementen. De bouwvergunning zou binnenkort worden toegekend.

Een zestigtal migranten bezetten het gebouw sinds vorige woensdag. Borealis tekende beroep aan tegen de bezetting bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. De voorzitter van de rechtbank beval daarop de ontruiming van het hotel. Het bevel daartoe hangt nu aan de ingang van het gebouw. De sans-papiers hebben vijf dagen om het gebouw te verlaten.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer