Edegem neemt afscheid van oud-burgemeester in basiliek

In de Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdesbasiliek hebben prominenten en inwoners van Edegem afscheid genomen van Jan van den Kerkhof. De oud-burgemeester overleed vorige week op 94-jarige leeftijd.

dst

De basiliek met 800 zitplaatsen was bijna helemaal volzet voor de uitvaart. Kinderen en kleinkinderen namen het woord tijdens de dienst.

Van den Kerkhof was een monument in de Edegemse politiek. In 1964 werd hij politiek actief voor de CVP op vraag van Leo Tindemans. Hij werd meteen verkozen en aangesteld als eerste schepen. In 1968 werd van den Kerkhof burgemeester in opvolging van Tindemans die minister werd. Dat mandaat zou hij twintig jaar lang uitoefenen. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2012 was hij nog lijstduwer voor CD&V.

“Een van zijn grootste verwezenlijkingen is ongetwijfeld dat hij erin slaagde om van Fort 5 gemeentelijk eigendom te maken. Agfa Gevaert was toen in de buurt heel wat grond aan het opkopen en er werd gevreesd voor de toekomst van Fort 5. Gedreven als hij was, wist hij dit moeilijke dossier tot een goed einde te brengen”, vertelde voormalig burgemeester Koen Snyders vorige week in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER