© vtm

Britse toerist overvallen en lelijk toegetakeld in lift

Twee overvallers hebben een Britse toerist lelijk toegetakeld in zijn hotel. In de lift gaven ze hun slachtoffer enkele klappen en sneden ze in zijn hand. De dader stalen het geld uit zijn portefeuille.

sam reyntjens

De feiten dateren al van 4 mei maar werden dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een aflevering van opsporingsprogramma Faroek op VTM. Op beelden van verschillende camera’s is te zien hoe een Britse man op de Quinten Matsijslei achtervolgd wordt door twee onbekenden. Ze volgen de toerist tot aan Hotel Astoria in de Lange Herentalsestraat.

Terwijl hun slachtoffer in de lobby op de lift wachtte, hield het duo hem nauwlettend in de gaten. Op het moment dat de liftdeuren opengingen, stapten de mannen snel het hotel in, de lobby door en mee de lift in.

Eenmaal in de afgesloten ruimte richtten ze zich tot de toerist. Hij kreeg slagen in het gezicht en in de ribben, en werd met een scherp voorwerp in de hand gesneden.

Uit de portefeuille van hun slachtoffer stalen ze 300 euro en 50 pond. “Op de vierde verdieping duwden ze hun slachtoffer de lift uit”, luidt het in Faroek.

De twee mannen verlieten het hotel en verdwenen met de noorderzon. Na maanden onderzoek roept de politie nu de hulp van de burgers in om de brutale overvallers te identificeren.

Beide mannen hebben een getaande huid. De grootste van de twee mannen was ongeveer veertig jaar oud, was kaal of had kortgeschoren haar en droeg een donkere broek, een zwarte jas en een grijze trui met kap. Zijn kompaan wordt omschreven als niet groot, hij droeg een pet, een jeansbroek, een zwarte jas en een grijze trui met kap.

Herkent u de twee overvallers of weet u waar ze verblijven? Neem dan contact op met de speurders via het gratis nummer 0800 30 300 of opsporingen@police.belgium.eu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER