© RR

Schepen Griet Noyens uit Kasterlee overleden

Schepen Griet Noyens (CD&V) uit Kasterlee is donderdagochtend op 52-jarige leeftijd overleden. Ze was schepen van Milieu, Bosbeheer, Onderwijs, Jeugd en Senioren.

Bart Van den Langenbergh

Griet Noyens overleed aan de gevolgen van een slepende ziekte die in juni 2016 bij haar werd vastgesteld.

In 2001 trad Griet Noyens in de sporen van haar vader Gust en werd ze gemeenteraadslid en meteen ook schepen van de gemeente Kasterlee. Samen met haar echtgenoot Paul was ze volgens de gemeente actief in het Kastelse verenigingsleven en waren zij heel vertrouwde gezichten op talrijke evenementen.

“Griet was een hardwerkende, loyale en geliefde collega”, zegt burgemeester Ward Kennes (CD&V) van Kasterlee. “Niet alleen de lokale politiek, maar ook heel veel inwoners van Kasterlee en onze talrijke verenigingen gaan haar enorm hard missen. Samen met de schepenen, raadsleden en medewerkers van het gemeentebestuur bied ik aan haar echtgenoot Paul en hun vier dochters onze deelneming aan. “

Als schepen van Onderwijs streefde Griet Noyens naar een goed overleg tussen alle netten. "Zij maakte werk van investeringen in het gemeentelijk onderwijs onder meer door de schoolgebouwen energiezuiniger te maken", luidt het bij de gemeente Kasterlee. "Griet Noyens had een nauw contact met de jeugdverenigingen en onder haar schepenambt konden heel wat jongeren met gemeentelijke subsidies eigen lokalen bouwen. Dit voorjaar kon zij het nieuwe paviljoen op het gemeentelijk jeugddomein Rulheyde mee openen."

Op 1 september was Griet Noyens aanwezig bij de opening van het nieuwe ontmoetingscentrum (OC) in Kasterlee. "Daar wilde ze absoluut bij zijn. Schepen van Cultuur Mies Meeus verwelkomde haar toen in het bijzonder. Voor velen zal dat de laatste keer zijn dat we Griet hebben gezien", klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER