Wilders en Dewinter op ‘islamsafari’ naar Molenbeek

Vlaams Belangkopstuk Filip Dewinter gaat de Nederlandse politicus Geert Wilders een rondleiding geven in Brussel en Molenbeek. “Noem het een islamsafari”, zegt Dewinter vrijdag. “Een wandeling langs de plaatsen in Brussel die het ergst getroffen zijn door de islamisering.”

Geert Wilders had Dewinter een maand geleden zelf gevraagd om hem rond te leiden in Brussel. Vrijdag kondigden beide politici op Twitter aan dat de uitstap op 3 november zal plaatsvinden.

“In Nederland is het gelukkig nog niet zo ver gekomen, daarom wou Wilders met eigen ogen zien hoe het in Brussel is gesteld”, aldus Dewinter. “Ik zal hem meenemen naar Molenbeek, dat intussen meer lijkt op een kasba in Marokko dan op een Europese stad. Daarna gaan we ook naar de Grote Moskee in het Jubelpark, die in handen is van Saoedie-Arabië, en naar het nabijgelegen Horta-Lambeauxpaviljoen, met het beeldhouwwerk ‘De Menselijke Driften’. Dat moest jarenlang gesloten blijven omdat het te dicht bij de moskee ligt.”

Wilders en Dewinter noemen Molenbeek de ‘jihadhoofdstad van Europa’. “Ik was vorige week in Irak en daar staat België bekend als epicentrum van het jihadisme in Europa”, aldus Dewinter. “Molenbeek is een voorbeeld van hoe een gemeente volledig kan islamiseren, zonder dat we er nog enige greep op hebben.”

De PVV-voorzitter komt, zoals bij alle buitenlandse verplaatsingen, met een eigen gevolg aan veiligheidsmensen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer