© Instagram

© Instagram

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Nieuwste campagne Adidas doet stof opwaaien. Zie jij waarom?

Voor haar nieuwste campagne vroeg Adidas aan verschillende 'helden van morgen' om de populaire 'Superstar'-sneaker te promoten. Het is vooral de video van model en fotografe Arvida Byström die op internet heel wat ophef veroorzaakt.

elvh

In een video vertelt model en kunstenares Arvida Byström wat vrouwelijkheid voor haar betekent. Aan haar voeten draagt ze de classic Superstar-sneakers. "Vrouwelijkheid is een cultureel concept", zegt ze. "Iedereen kan vrouwelijk zijn of vrouwelijke dingen doen, en daar is onze maatschappij eigenlijk bang voor."

Toch is het niet zozeer wat ze zegt, wat opvalt, maar zijn het vooral haar benen. Die zijn duidelijk niet geëpileerd. Sommige commentaren onder de You Tube-video zijn vrij grof. Van 'Hey bitch, ga je scheren!' tot 'Zo vies' of 'Nu heb ik zeker geen zin om Adidas te kopen'.

Het model postte de campagne-foto op Instagram en geeft aan dat de reacties op dat 'beetje beenhaar' haar choqueren. "Ik kreeg zelfs dreigingen in mijn inbox dat ik verkracht zou worden", zet ze onder de foto. "Toch ook bedankt voor alle liefde. Die kreeg ik gelukkig ook."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty