Duitse actrice: “Polanski verkrachtte me tweemaal toen ik vijftien was”

De Duitse actrice Renate Langer is vandaag 61. Pas nu is ze naar de politie durven stappen om klacht neer te leggen tegen regisseur Roman Polanski (84). Ze zegt dat de regisseur haar tweemaal verkrachtte toen ze 15 was.

pom

Renate Langer was op haar vijftiende al mannequin. Zo trok haar jeugdige schoonheid de aandacht van Pools-Franse regisseur Roman Polanski. Op het moment dat hij zijn eerste groot internationaal succes “The Fearless Vampire Killers” had gemaakt, liet hij Renate Langer bij zich komen in Zwitserland. Hij wilde haar casten voor een nieuwe film.

Toestemming van ouders

© AFP

“Ik mocht naar Gstaad afreizen van mijn ouders”, vertelde Renate Langer aan de New York Times. Polanski ontving Renate bij hem thuis. “’s Nachts heeft hij me in mijn slaapkamer verkracht. De volgende dag ben ik naar huis gegaan. Diep beschaamd. Ik wist dan al dat ik niets tegen mijn ouders zou durven zeggen.”

Een maand later nam Polanski contact op met Renate Langer om zich te excuseren. Hij zei dat hij een rolletje voor haar had in zijn nieuwste film. “Deze keer zal ik me professioneel gedragen”, beloofde hij.

Renate Lange reisde af naar Rome voor de opnames. Daar logeerde ze op een appartementje. Eerst ging alles goed. Maar de tweede week kwam Polanski bij haar langs en verkrachtte haar opnieuw. “Ik heb nog met een fles wijn naar hem gegooid maar voorts kon ik niets tegen hem beginnen.”

Weer durfde Renate niets te zeggen tegen haar ouders. Twee jaar geleden is haar moeder overleden. Deze zomer haar vader. Renate Langer is pas nu naar de politie gestapt.

Meisje van 13

© Photo News

Roman Polanski heeft nu vier verkrachtingszaken tegen hem. De eerste die een zaak tegen de regisseur aanspande was Samantha Gailey. Polanski heeft haar in 1977 hebben verkracht. Het meisje was toen pas 13. Polanski bekende en ontvluchtte daarop de VS. Er loopt nog steeds een aanhoudingsbevel. De feiten waarvoor Renate Langer nu klacht neerlegde, dateren al van zes jaar eerder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen