© Marc Peeters

Industriepark met visie op de toekomst

Vijf bestaande ondernemingen gaan ecologisch verantwoord samenwonen in een gloednieuw complex in de Bannerlaan in Grobbendonk. Het complex werd vanmiddag officieel ingehuldigd.

Marc Peeters

Bouwen zonder al te veel last voor de natuur was twee jaar geleden een uitgangspunt bij het uitwerken van de plannen. De ondernemers met dezelfde visie zijn Van de Velde transport, Erie waterontharding, Banden Sooi, de industriële bakkerij Le Pain Artisan en Nedcon, een installateur van magazijnrekken. “Het idee om op één bedrijfssite te gaan samenwonen is uiteraard niet nieuw”, zegt Nick Govaert, General Manager van Erie Water Treatment. “Het bijzondere hieraan is dat elke partner ruim inspraak heeft gehad bij het op maat afwerken van het complex. Geen standaardeenheden dus.”

Door gevels, parkeerruimte en toegangen te delen wordt er besparend gewerkt. Ook tot op de grens van het perceel bouwen is een nieuwe trend. “Op die manier is een extra benutting van 20 tot 30% van de beschikbare industriegrond mogelijk”, meent Dirk De Vroede van Immo De Vroede, die het complex realiseerde.

Het nieuwe gebouw is zo’n 15.000 vierkante meter groot. Het project valt op door waterputten die al het hemelwater opvangen voor hergebruik. “Voor ons erg dankbaar”, weet Bart Verreydt van Banden Sooi. “Om lekken op te sporen, dompelen we de banden onder in water. Opborrelende luchtbellen geven dan meteen aan waar het lek zit. Voor die bassins is behoorlijk wat water nodig en dat kan perfect hemelwater zijn”, meent de zaakvoerder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER