Terwijl zijn vriendin het bed deelde met allerlei mannen ging hij ervandoor met hun geld

© ss

Een koppel uit Kortessem heeft van de Tongerse strafrechter gevangenisstraffen van dertig maanden en achttien maanden (met uitstel) gekregen omdat ze mannen beroofden tijdens seksdates.

Het koppel leerde elkaar kennen in 2009 toen ze in een instelling verbleven. Het stel woonde sinds 2010 samen in een appartement in Kortessem, waar ze naar eigen zeggen moeite hand om de eindjes aan elkaar te knopen. Hun inkomen bestond uit een ziekte-uitkering van 900 euro per persoon.

Het duo verzon daarop een plan om aan extra geld te komen: zowel de 38-jarige vrouw als haar 43-jarige vriend plaatsten aan de lopende band advertenties op TMF Chat waarin de vrouw haar seksuele diensten aanbood. Ze had tot vijf afspraken van een uur per week. Daarvoor betaalden de mannen ongeveer 100 euro peer keer. “Maar uw dates brachten precies niet voldoende op”, aldus de rechter donderdag.

Diefstal

Mannen die op de advertenties ingingen moesten zich in de woonkamer uitkleden vooraleer de vrouw met hen naar de slaapkamer trok. Eens de mannen hun persoonlijke spullen achterlieten ging de vriend van de vrouw door de kleding, maakte de portefeuilles leeg en ging met de achtergelaten autosleutels op zoek naar de auto van de cliënten van zijn vriendin. Ook daar werden tal van zaken uit gestolen.

Huiszoeking

Een man die het slachtoffer werd van het koppel belde in september vorig jaar na zijn date de politie die een huiszoeking bij het koppel uitvoerde. Niet alleen werden de gestolen voorwerpen van hun laatste slachtoffer gevonden maar ook de buit van vorige diefstallen, waaronder een gsm die in 2014 al gelinkt werd aan een dossier. Na de huiszoeking ging het koppel gewoon verder met het beroven van mannen die op seksdate kwamen.

Celstraffen

Het OM kon het koppel linken aan elf dossiers van mannen die bestolen werden maar vermoedt dat er meer slachtoffers zijn. “Ze wisten dat de slachtoffers te beschaamd zouden zijn om aangifte te doen. Het is een erg laffe manier om die mannen te bestelen”, aldus de procureur.

Omdat de vriend van de vrouw niet aan zijn proefstuk toe was, en reeds verschillende veroordelingen had voor geweld, diefstal met braak en bedreigingen, is zijn straf effectief. De achttien maanden die de vrouw kreeg, werden met uitstel opgelegd op voorwaarde dat ze zich aan een aantal voorwaarden houdt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen