© LDH

Start proces over dood van 16-jarige na overdosis in Hasselt: “Hij had haar leven kunnen redden”

De 20-jarige Hasselaar C. V. R. heeft zich vrijdag in de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor zijn rol bij de dood van een meisje van 16.

GeHo

De tiener kwam in de nacht van 12 op 13 juli 2015 om in het appartement van C. V. R. langs de Kempische Steenweg in Hasselt. Het meisje bezweek aan een overdosis heroïne. De jongeman staat terecht voor schuldig verzuim omdat hij geen hulp bood aan het slachtoffer en voor het ter beschikking stellen van zijn woning aan een minderjarige om drugs te gebruiken. De procureur vorderde een celstraf van 5 jaar.

Advocaat Raf Sterken wees erop dat de verdachte het leven van het meisje had kunnen redden. “Hij werd ’s nachts wakker van haar ‘gesnurk’ en dacht dat ze water in de keel had. Hij zette haar rechtop in bed zodat ze geen lawaai meer maakte. Toen had de betichte de hulpdiensten moeten bellen.”. Rond 7 uur die ochtend overleed het slachtoffer. Tom Van Overbeke, raadsman van de beklaagde, schrok van de vordering en wees op een gedeelde verantwoordelijkheid.

Vonnis op 3 november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer