Politie doet nieuwe oproep in onderzoek naar vermiste Genkenaar

Politie en gerecht hebben vrijdag een nieuwe oproep gedaan in het onderzoek naar de verdwijning van Genkenaar Ronald Vandereycken (53). De oproep is specifiek gericht aan mensen die in de ruime omgeving van Maastricht wonen. De speurders houden er immers ernstig rekening mee dat Vandereycken op een gewelddadige manier om het leven is gebracht en dat zijn lichaam in Nederland werd gedumpt of begraven.

tomas

Ronald Vandereycken werd op zaterdag 3 juni voor het laatst gezien na een bezoek aan een apotheek in het centrum van Genk. Zijn lichtgrijze Peugeot werd de volgende dag, op zondag 4 juni, rond 16.45 uur in verdachte omstandigheden opgemerkt in de Louis Paul Boonstraat in Gellik. De Peugeot werd er gesignaleerd in de omgeving van de Kompveldstraat en Wijerdijk, dat is de kanaalbrug net ten westen van de brug van Briegden.

In die onmiddellijke omgeving werd korte tijd na de verdwijning van Vandereycken ook een grote plas bloed gevonden op een landweg. DNA-onderzoek wees uit dat het bloed van de vermiste Genkenaar was. Kortbij de plek waar de bloedplas lag, werd op 27 juli ook de wagen van Vandereycken uit het Albertkanaal gehaald. De vermiste Vandereycken werd niet aangetroffen. Speurders gaan er al een hele tijd van uit dat Ronald Vandereycken op een gewelddadige manier om het leven is gebracht en dat zijn lichaam in Nederland werd gedumpt of zijn begraven.

Als verdachte zit Bilzenaar Marc C. al enkele maanden in de cel. Hij kende Vandereycken van in de gevangenis, en in het weekend dat Vandereycken verdween zouden er nog telefonische contacten zijn geweest tussen beide mannen. In Lanaken deed afgelopen zomer ook het verhaal de ronde dat Marc C. kort na de verdwijning van Vandereycken de lichtgrijze Peugeot bij een particulier heeft aangeboden in ruil voor een motor die te koop stond. Toen de verkoper echter opmerkte dat hij niets kon doen met een bebloed interieur zou Marc C. hebben gezegd dat hij de auto in het Albertkanaal zou laten verdwijnen.

De politie en het gerecht doen nu een nieuwe oproep naar getuigen in het onderzoek. Ze richten zich specifiek tot mensen die in de omgeving van Maastricht wonen. Aan hen wordt gevraagd of ze verdachte Marc C. of de grijze Peugeot 207 van Vandereycken in juni gezien hebben in de ruime omgeving van het kanaal in Maastricht. Ook andere nuttige informatie over de verdwijning van Vandereycken is nog steeds welkom, klinkt het.

De politie contacteren kan per mail via opsporingen@police.belgium.eu, of telefonisch vanuit België via het gratis nummer 0800 30300 en vanuit Nederland via het nummer 0032 2 5544488 (betalend). Discretie wordt verzekerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer