© REUTERS

Hollywoodproducent Harvey Weinstein ontslagen na aanrandingsschandaal

De Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein, die samen met zijn broer aan het hoofd stond van The Weinstein Company, is zondag door de leiding van dat bedrijf op straat gezet, berichten Amerikaanse media. Weinstein werd vorige week beschuldigd van aanranding van actrices en medewerksters van zijn bedrijf.

Vorige week donderdag bracht de New York Times verschillende zaken van aanranding aan het licht. Over een periode van dertig jaar zou Harvey Weinstein verschillende keren klachten voor aanranding hebben afgekocht en in de doofpot gestoken.

In een open brief liet Harvey Weinstein, die samen met zijn broer Bob aan het hoofd staat van The Weinstein Company, weten dat hij tijdelijk een stap terug zou zetten om zijn problemen aan te pakken.

Maar The Weinstein Company, die onder meer ‘Pulp Fiction’ en ‘The King’s Speech’ uitbracht, maakte nu bekend dat Harvey met onmiddellijke ingang uit het bedrijf wordt gezet. “In het licht van de nieuwe informatie over het wangedrag van Harvey Weinstein die in de afgelopen dagen naar boven kwam, hebben de directeurs van The Weinstein Company beslist, en Harvey Weinstein ervan op de hoogte gebracht, dat zijn tewerkstelling bij de The Weinstein Company is beëindigd, met onmiddellijke ingang”, luidt de verklaring waar de Los Angeles Times over bericht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer