© BELGAONTHESPOT

Dubbelslag voor Nasser Al-Attiyah in rally van Marokko

Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) heeft maandag de vierde klassementsrit van de OiLibya rally van Marokko gewonnen. Het is de vierde ritzege van de Qatarees, die eerder al de proloog en twee andere klassementsritten won. Sébastien Loeb (Peugeot DKR 3008) speelde de leidersplaats kwijt. De Fransman finishte als vijfde en verloor 10:28 op Al-Attiyah, die de leiding overneemt.

“Dit is de derde opeenvolgende etappezege van Nassar, maar deze is toch wel speciaal,” zegt Jean-Marc Fortin, teammanager van Overdrive Racing. “Het verschil dat Nasser in de duinen maakte en de manier waarop hij dat deed is toch wel verbluffend. De Peugeots hadden blijkbaar problemen met de ophanging, maar los daarvan blijft het een sterke prestatie van Nasser, die ook vandaag de risico’s niet schuwde en voluit voor de aanval koos. Dinsdag wacht ons nog een rit van goed 250 kilometer. Het wordt opnieuw een klassieker met duinen, veel mul zand en navigatie. We kunnen de eindwinst in de wereldbeker en de bijbehorende wereldtitel bijna ruiken maar we moeten toch nog geconcentreerd blijven. Nasser wil deze wedstrijd winnen, maar Loeb heeft morgen een ideale startpositie om ons op te jagen.”

Jakub Przygonski en Tom Colsoul (MINI John Coopers Works) zijn aan een erg constante wedstrijd bezig. Ze eindigden maandag opnieuw als vierde en behouden die plaats ook in het klassement.

"De twee langste ritten van de marathonetappe van gisteren en vandaag werden geschrapt en dat is best jammer" zegt Colsoul. "Maar ik kan ermee leven, omdat ik weet dat de organisatie dit uit pure noodzaak gedaan heeft. Hadden we die twee ritten wel kunnen rijden, dan zou de wedstrijd vast en zeker een andere wending gekregen hebben. We hebben twee kortere ritten gereden, maar die waren ook wel best hevig. Vooral de rit van vandaag was best 'bumpy'. Als je kijkt naar de tijd en de manier zoals Nasser over het parkoers scheurt, dan kan je niet anders dan vaststellen dat hij over uitstekend materiaal beschikt. We staan op de vierde stek en ik ben zeker niet ontevreden. We kenden geen technische problemen, reden geen enkele keer lek en noch Jakub noch ik hebben ook maar één fout gemaakt. Alleen daarom gun ik onszelf een plek op het podium. Morgen gaan we er alles aan doen om die ambitie waar te maken. Ook al heeft mijn teamgenoot Nani Roma veel meer ervaring in Marokko in vergelijking met Jakub. De rit van dinsdag wordt geen toeristisch uitje. We worden opnieuw de duinen ingestuurd en die zijn weer best pittig. Als we op het podium willen eindigen, moeten we 1 min 05 sec goedmaken op onze teamgenoot. We geloven erin."Als Jakub Przygonski en Tom Colsoul morgen finishen zijn ze zeker van de tweede plaats in de eindstand van de wereldbeker Cross Country. De rally van Marokko eindigt dinsdagnamiddag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer