© RR

Eerste spadesteek voor nieuwe productielijn

Het Japanse chemiebedrijf Kanaka zette vandaag de eerste spadesteek voor een nieuwe, derde productielijn voor MS Polymeer. Een vloeibaar polymeer dat wordt ingezet als basismateriaal voor elastische lijm- en voegkitten en coatings. Het wordt toegepast in vele markten, waaronder bouw, transport, industrie, doe-het-zelf, waterdichting en zoveel meer.

Marlies Van Bael

De eerste ‘symbolische’ spadesteek werd gezet door Cathy Berx, gouverneur Antwerpen, Guy Van Hirtum, burgemeester Westerlo, Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van Essenscia Vlaanderen, Katsutoshi Shichijo, president van Kaneka Belgium, Shinji Mizusawa, President van de Kaneka Europe Holding en Jean Vandael, Plant General Manager.

Site manager Jean Vandael is dankbaar voor het vertrouwen dat de Japanse directie stelt in Kaneka Belgium en Vlaanderen als uitvalsbasis: “De uitbreiding van de bestaande productielijnen dringt zich op door de sterke groei van toepassingen en het aanboren van nieuwe markten voor het Kaneka MS Polymer. Na eerdere fases in de fabrieksuitbreiding in 2004 en 2006, werkten we concrete plannen uit om in een derde uitbreidingsfase, het zgn. MSE-3 project, de productiecapaciteit opnieuw op te trekken. Die investering in nieuwe productiefaciliteiten en in een infrastructuur die de verlading van de hoofdgrondstof per schip mogelijk maakt, bedraagt 34 miljoen euro. Met de infrastructuur halen we tevens maar liefst 900 trucks per jaar van de weg.”

De operationele opstart van deze nieuwe productielijn en infrastructuur staat gepland voor december 2018. Vanuit Kaneka Belgium zal de hele Europese markt worden beleverd, alsook het Midden-Oosten en Afrika.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER